Clicky

Angol-tanulás.hu

Online angol szövegfelolvasó szoftverek

Az angol kiejtéssel ismerkedők számára érdekes lehet az ún. beszédszintézis, különösen az online szövegfelolvasó eszközök (angolul text-to-speech vagy speech synthesis néven lelhetőek fel).

Ezek a beírt szöveget felolvasott szöveggé alakítják át.

Mivel az írott szavak beszéddé konvertálása rendkívül nehéz feladat, a legtöbb ingyenes beszédszintetizátor meglehetősen alacsony színvonalú, vagyis tipikus kellemetlen géphangon beszél.

Van azonban két szolgáltatás, mely elég jó eredményt produkál.

Az egyik az Ivo Software Ivona nevű szövegfelolvasója választható amerikai és brit angol beszédmóddal.

http://www.ivona.com/online/editor.php

A másik az AT&T Labs demója, ahol 300 karakter a limit. Itt különböző amerikai, brit, sőt indiai angolságú beszédhangok közül választhatunk; a kiejtett szöveg pedig nem csak meghallgatható, de igény szerint letölthető.

http://www.research.att.com/~ttsweb/tts/demo.php

Természetesen még ezek sem tökéletesek olyan szinten, hogy arra a helyes kiejtés gyakorlását alapozni lehessen, de egy-egy mondat, szó hangzásának gyors ellenőrzésére alkalmasak.

A kiejtés elsajátítására és beszélt szöveg megértésére igazán a rendszeres rádióhallgatás vagy tévénézés, illetve ezek internetes alternatívái (webrádió, podcast, online videók és tévéadás), vagyis a valódi élőbeszéd megfelelő.style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-4106158032163094″
data-ad-slot=”5351799238″>

6 hozzászólás

 • 1 Krisz // 2008. Aug. 20., 17:03

  Hello! Én olyan angol hangoskönyvet keresnék, amit autózás közben lehetne hallgatni és így tanulni a nyelvet. Olyasmire gondoltam, ami elmondja a mondatot, szót angolul, aztán meg magyarul. Ha tudtok ilyesmiről, légyszi segítsetek, hol találom. Köszi.

 • 2 RRozsi // 2008. Oct. 14., 17:17

  Krisznek: Leonard Hardy – Top Secret amerikai angol-magyar megkapható cd-n és a hozzátartozó könyvvel, igaz pénzért, nem ingyen. Más: ha Opera böngeszőt használsz, olvassa az angol szöveget, amit kijelölsz.

 • 3 admin // 2008. Oct. 14., 17:37

  Az Opera böngésző kiegészítő modulja valóban lehetővé teszi a kijelölt angol szöveg felolvasását, de ennek kiejtési színvonala nyelvgyakorláshoz sajnos még nem megfelelő.

 • 4 Mike // 2009. Jan. 4., 14:14

  RRozsinak: Te hol tudtad megszerezni Leonard Hardy – Top Secret cd-jét? Én már hónapok óta keresem a Top Secret 1-3 nyelvkönyveket + hanganyagot (cd/dvd/mp3), de sehol sem találom. Ha tudsz segíteni, légy szíves írj: mikeann @ freemail.hu

 • 5 BB // 2009. Jun. 15., 12:17

  Sziasztok!

  Láttam mások is érdeklődnek Leonard Hardy: Top Secret angolkurzus anyaga iránt. Engem is ez érdekelne. Ha valaki rátalált már olyan helyre, ahol be lehet szerezni, meg lehet rendelni, nagyon megköszönném ha megosztaná velem is.

  Előre is köszönöm az információt.

 • 6 treklam // 2012. Mar. 6., 13:20

  Ez ingyenes és szép a kiejtése: http://totitray.blogspot.com/2012/02/read-it-aloud-with-google-tts-text-to.html

Észrevételek, javaslatok, pontosítások:

A hozzászólásban jelezd, ha csak a honlap szerkesztőjének üzensz, és nem szeretnéd, hogy publikusan megjelenjen az oldalon.

Amennyiben a megjegyzésed nem a fenti oldal témájához kapcsolódik, akkor a fórumba írd.