Clicky

Angol-tanulás.hu

Angol nyelvű ingyenes hangoskönyvek

Az angol beszéd megértésének, illetve a kiejtés gyakorlásának egyik hasznos eszköze a hangoskönyv-hallgatás. Az aktuális bestsellerek természetesen pénzbe kerülnek, de klasszikus, szerzői jogi védelem alá már nem eső művek közül nagyon sok ingyen letölthető mp3-fájlokban (illetve iTunes vagy Ogg Vorbis formátumban) az internetről.

Ezeknek ráadásul meg van az az előnye is, hogy többnyire a könyvek szövege éppúgy elérhető a weben, vagyis akár egyszerre lehet angolul olvasni és hallgatni a szöveget.

Az alábbiakban néhány hasznos honlapra hívjuk fel a figyelmet.style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-4106158032163094″
data-ad-slot=”1661724366″>

Project Gutenberg

Innen nagyon sok ingyenes hangoskönyv tölthető le, köztük számos népszerű darab.

A teljesség igénye nélkül: Jane Austen (Büszkeség és balítélet, Értelem és érzelem), Charlotte Brontë (Jane Eyre), Lewis Carroll (Alice Csodaországban), Charles Darwin (A fajok eredete), Daniel Defoe (Robinson Crusoe), Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes történetek), Mary Shelley (Frankenstein), Bram Stoker (Drakula), Mark Twain (Huckleberry Finn kalandjai, Egy jenki Arthur király udvarában) művei, Grimm-mesék és Shakespeare-szonettek…

A Project Gutenberg az ingyenes e-könyvek gazdag tárháza is, tehát a hangoskönyvek írott változatai szintén megtalálhatóak adatbázisában.

http://www.gutenberg.org/browse/categories/1

Librivox

A másik kiemelkedő audiobook-forrás. Több mint ezer, önkéntesek által felmondott könyvet tartalmaz kereshető adatbázisban – megtalálhatóak köztük irodalmi művek mellett híres filozófiai, vallási, politikai és történelmi könyvek és írások is (Kant, Hume, Nietzsche, Macchiavelli, Marx és Lenin).

Ezenfelül többek között Charles Dickens (Twist Olivér, Karácsonyi ének), John Galsworthy (Forsyte Saga), Nathaniel Hawthorne (A skarlát betű), Jack London (A vadon szava, Fehér Agyar), Herman Melville (Moby Dick, vagy a fehér bálna), Edgar Allan Poe (A holló, A Morgue utcai gyilkosság), Robert Louis Stevenson (A kincses sziget), Jonathan Swift (Gulliver utazásai), H.G Wells (A láthatatlan ember, A világok harca, Dr. Moreau szigete), Oscar Wilde (Dorian Gray arcképe, A canterville-i kísértet), P.G. Wodehouse (Psmith a pénzvilágban, Megőrült, Jeeves?) művei, Shakespeare-drámák és -tragédiák, illetve Orczy Emma Vörös Pimpernel-je.

http://librivox.org/

További ingyenes hangoskönyv-források

Nikolle Doolin: A hölgy által felolvasott novellák, történetek és versek.
http://vo.nikolledoolin.com/narrations.html

Telltale: Vegyes témájú, mp3, ogg és aac formátumban is letölthető néhány hangoskönyv.
http://www.alexwilson.com/telltale/audiobooks/price/free/

Free Classic AudioBooks: Pártucat letölthető audio-könyv, nagyrészt átfedésben a fenti nagy audio-könyvtárak választékával.
http://freeclassicaudiobooks.com/

Literal Systems: Bő tucatnyi letölthető könyv
http://literalsystems.org/abooks/

Politikai témájú

FreeAudio.org: Amerikai államférfiak (Lincoln, Washington stb.) néhány híres beszéde, írása
http://www.freeaudio.org/

Great Speeches in History: Híres beszédek főleg politikusoktól (Reagan, Mandela, Churchill, Kennedy, Nixon, Roosevelt).
http://www.learnoutloud.com/Podcast-Directory/History/Speeches/Great-Speeches-in-History-Podcast/21306style=”display:inline-block;width:336px;height:280px”
data-ad-client=”ca-pub-4106158032163094″
data-ad-slot=”1661724366″>

5 hozzászólás

 • 1 tszilvi // 2008. Nov. 22., 12:18

  Olyan hangosszótárt keresek, ahol szavak vannak DVD-n és folyamatosan nyomja angolul, pár másodperc után pedig magyarul. Annyi szótár, hanganyag van a neten, hogy nem tudom kiválasztani a megfelelőt. Tehát szószedetre lenne szükségem, ha ebben tudna nekem valaki segíteni – Köszi

 • 2 Ambrúzs János // 2010. Sep. 11., 17:30

  Helló! Szeretnék egy olyan hangoskönyvet, mellyel tanulhatnék angolul munka közben, ami letölthető mp3 lejátszóra. 12 órázom hangos környezetben, nincs sajnos időm órákra járnom. Végigböngésztem már szerintem az összes lehetőséget, de nem találtam olyan anyagot, amely segitene abban, hogy munka közben tanulhatnék, mintha padban ülnék. Más lehetőségem sajnos nincs. A segitséget előre is köszönettel.

 • 3 Nagy Gabriella // 2010. Sep. 26., 15:56

  Sziasztok! Én mp4-en szeretnék angolt tanulni. Hangoskönyv formájában, de úgy, hogy a felolvasott szöveg is látható legyen. 2 az 1 ben :)

  Ha valakinek van tippje, hogyan valósíthatnám ezt meg, kérem írjon!

 • 4 to help // 2011. Feb. 21., 15:08

  János: nagyon sok ilyen van. Esetedben a Relax Villám angolt javaslom. Keress rá, nézz körül. Számodra tökéletes megoldás!

  Gabriella: majdnem mindegyik ilyen. Effortless Englisht ajánlom. Keressél rá szintén Googleban.

 • 5 didbury // 2011. May. 13., 6:21

  János, ajánlom neked a BBC hanganyagait, nagyon jók és ezernyi témakörből, mindegyiket letöltheted MP3-ban és el is olvashatod, mert szövegként is fent van minden anyag a weboldalukon. Én is ezekből tanulok, itt nézz körül:

  bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/

Észrevételek, javaslatok, pontosítások:

A hozzászólásban jelezd, ha csak a honlap szerkesztőjének üzensz, és nem szeretnéd, hogy publikusan megjelenjen az oldalon.

Amennyiben a megjegyzésed nem a fenti oldal témájához kapcsolódik, akkor a fórumba írd.